HD Miniature Horses

AMHA en NMPRS

logo
 

Welkom op de website van HD Miniature Horses

Wij zijn een hobbymatige fokkerij van Amerikaanse en Nederlandse minipaardjes.

Mijn naam is Mathilda Jansen en ik woon in Kerkenveld (Drenthe). Dit is een plaatsje ongeveer 8 km. ten zuiden van Hoogeveen. 

Van kinds af aan ben ik al in contact met paarden. Wat begon met verzorgpaarden en pony's aan huis bij mijn ouders, is later uitgegroeid naar een eigen mini kudde. Alles is begonnen met Josje van Zuidwolde, zij is een zwarte shetland merrie met zeer oude en gewilde bloedlijnen. Josje heeft inmiddels een for ever home in België gevonden.

Na wat komen en gaan van merries, zijn we nu aangekomen op onze huidige kudde.

Met passie en plezier nemen we deel aan verschillende keuringen en/of shows. Het fokken nemen we serieus. Elk jaar is het weer een leuke periode om te kijken wat er geboren gaat worden. En of onze verwachtingen uit gaan komen.

Nadeel van fokken is dan ook het verkopen van paardjes. 

Voordeel: zo kunnen andere enthousiaste mensen ook genieten van mijn fokproducten.


In 2006 ben ik lid geworden van het NMPRS en in 2008 van het AMHA.


Ik hoop dat iedere bezoeker met veel plezier naar deze site zal kijken. Mocht je iets willen vragen, schroom dan niet, ik beantwoord graag al je vragen.


Met vriendelijke groet,

Mathilda.

Onze fokkerij.

Bijna elk jaar worden er wel 1 of 2 minipaardjes bij mij geboren. Soms slaan we een jaar over, echter meestal is er elk voorjaar wel wat mooi kleins te zien in ons weiland. Wij fokken naar de richtlijnen van het NMPRS. Alle veulens worden dan ook NMPRS geregistreerd en de volledig Amerikaans gefokte paardjes krijgen ook hun AMHA papier.

geboorte%20diego_edited.jpg
 

De start van mijn fokkerij.

Josje
imke 1.jpg
1.jpg

Josje van Zuidwolde

Imke van de Kleine Hoeve

Rozalie van de Scheldestraat

 

HD Miniature Horses

Kerkenveld (Drenthe)

0610824566

Bedankt voor de inzending!

Hay Bales